Mereu ma intampina cineva cu aceasta intrebare, sau imi cere sa gasesc parola unui anumit user, de obicei prietenul / prietena vrea sa spioneze iubirea rascoliti de unele semne de infidelitate sau rascoliti de gelozie, oferindu-mi si bani contra serviciului.

Nu veti avea nici o sansa cu spargerea parolelor de yahoo messenger, keylogger-i sunt cei mai buni pentru atacuri, mai ales daca victima nu este destul de protejata.
Acel fisier produs cu programele de keylogger are cel mai mare procentaj in furtul parolelor, in special cea de yahoo messenger.

Arunci acel fisier pe unde iti vine, share, DC++, hosting fisier, etc.
Normal ca dupa un timp vei gasi pe mail sau FTP (depinde de setari), cativa nestiutori si cativa neprotejati care cred ca un antivirus de mana a doua si free ii va proteja si stau linistiti.

Dupa ce le este schimbata parola, cred ca cineva e super destept si stie sa sparga parole.
Acestia sunt raritati si ii doare undeva de parola mesului nostru. Asa ca protejati-va mai bine si nu veti avea niciodata probleme cu parolele.

Ar mai fi o problema de specificat, nu folositi niciodata parola de yahoo messenger la inscrierea pe pe unele siteuri sau forumuri, pentru ca admini va pot decripta parola folosita din baza de date, avand si mail-ul, va dati seama ca are datele necesare pentru a se putea conecta la contul dvs., fara sa fie cu capul mare in ale I.T.-ului.
In rest nu o sa aveti probleme cu parolele de conturi Yahoo Messenger.

Conversatie placuta fara surprize.

Complectare:

Hai sa fiu putin mai explicit, nimic nu este sigur, sunt programe care pot face asta cu bine cunoscuta modalitate BruteForce, am vazut la cineva cum se poate ajunge in adminul unui anumit tip de site/blog.
Se prea bine cunoaste spargerea clasicii retele Wireless, etc.

NU vreau sa intru in amanunte si nu zic ca nu se poate face, dar modalitatile, uneori si partea hardware, le detin oameni cu un intelect I.T. ridicat si cu o mentalitate distructiva sau creativa.

 

Ca sa exemplific:  EU am descoperit sau m-am pricopsit de la cineva (slabe sperante), cu o modalitate de a sparge parole Yahoo.

Mentalitate Creativa:

Ok sparg 1,2,3, inteleg sistemul, invat pasi, apoi urmeaza (lumesc):
Oare cu acest sistem pot penetra si alte domenii parolate (forumuri, bloguri, gmail, etc.) ?

Deci aici intervine mentalitatea constructiva. Spargi o parola, 5, poate 10 ca te mai lauzi, sa zicem. Si te plictisesti. Daca ajungi la nivelul intelectual sa concepi acea portita de spart o parola yahoo, atunci sigur vei gandi varianta: daca arat modalitatea, atunci din plop in plop, voi ajunge din vanator -> vanat. Asa ca se va exclude afisarea metodei si va ramane doar cu lauda (destul de mare) pronuntand parola.
Mentalitatea Distructiva:
Sunt barosan de barosan,
Si parolist de parolist
De vrei sa-ti moara dusmanii
Arunca acilea cu banii
Sa-ti dau parole neamuleeee…   Nici de poet nu-s bun, mama ei de viata, JOS Basescu.

Ok. Sa zicem ca barosanul inventator, mai este si rau, credeti ca o sa inceapa aleator sa sparga parole ?  NU, ca barosanul asta e rau tare si daca tot il duce mintea, de ce sa nu faca un script sa faca asta automat.

Cand o sa se intample asta o sa stiti, pentru ca va fi cea mai mediatizata problema, asa cum a mai fost si cu cativa virusi intradevar puternici.

Dar asta nu se va intampla, pentru ca in ambele cazuri, pe platforma IT, ambele mentalitati vor vrea mai mult, pentru ca asta e latura omeneasca, iar daca va vrea sa faca rau il va face, dar sigur va avea un scop, iar acest scop este o sansa infirma la a mia parte, sa imi sparga mie parola de messenger, sa gaseasca, CE? Scopul nu exista, asa ca parola mea va ramane acolo.

Cate cazuri de baieti destepti IT, nu ati vazut le televizor, ma refer la romani, eu zic ca sunt destui, cei care vor sa se faca afirmati, caci in Romania doar asa au ocazia, trebuie sa treaca peste 1,2,3 firewall, sa isi faca simtita prezenta in baza de date a anumitor firme de renume pana la NASA. Asta pentru a-si face cunoscut intelectul.


[box]

Stimez oameni destepti si ii compatimesc atunci cand, nu au posibilitatea sa se afirme.

[/box]